onsdag 24 september 2014

ANNELISE FRANKFURT, av och med Lilja Fredriksson, inspiration och text: Nils Harning, regiöga Anna Schulin-Zeuten, Mask Sigfrid Nathorst-Windahl, Stopmotion Julia Helander, mimskådespelarlinjen, föreställning 164 2014

Jag har sett ANNELISE FRANKFURT på STDH

"Det här är tre historier i en: Föreställningens historia, den verkliga historien, och historien om hur föreställningen kom till: En mystiskt kvinna söker upp Nils Harning, frågar om han känner till Annelise Frankfurt, och när han nekar, försvinner hon. Något år senare rings han upp från en antikaffär: han har ett paket som väntar på honom. Paketet är vad som finns kvar av Annelises liv. 
Jag vet inte vilken historia som är mest intressant."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/annelise-frankfurt-av-och-med-lilja.html

tisdag 23 september 2014

TO FROM RUSSIA WITH LOVE, av och med Klas Lagerlund. Med på scenen Mattias Pettersson, Koreografi Ellen Söderhult, Design av karta Mickey Cortes, STDH, Föreställning 162 2014

Jag har sett TO FROM RUSSIA WITH LOVE av Klas Lagerlund på STDH.


"Så kommer bilderna av misshandeln. Jag blundar inte. Jag tittar. Jag är vittne. Jag har sett. Inte så mycket offren, som förövarna. Jag har sett vad ni har gjort. Jag har sett vad ni gör. Jag ryggar inte för hatet. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/to-from-russia-with-love-av-och-med.html

KRAMP av och med Jeff Lindström, Skådesplelarutbildningen, och Kristina Issa och Sara Nilsson, Föreställning 161 2014

Jag har sett KRAMP av och med Jeff Lindström på STDH.

”Vem är Stig Dagerman?” hade Abercrombie frågat, tidigare, mellan tuggor.
Gissa om jag var glad att jag hade läst på?
”Han var en diktare, författare, journalist,” rabblar jag. ”Växte upp med sina farföräldrar, kom till Stockholm som gymnasist, slog igenom med buller och bång med sin första bok, gifte sej med Anita Björk och gasade ihjäl sej i sitt garage.”
”Ingenting med gay att göra?”
Jag skakar på huvudet så att nudlarna flyger: 
”Ingening med gay att göra.”
Jag antar att Abercrombie är lite sugen på lite homosex på scenen."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/kramp-av-och-med-jeff-lindsrom.html

måndag 22 september 2014

REPULSE, av och med Peter Åström, Mimskådespeleriutbildningen,  Föreställning 160 2014


Jag har sett REPULSE på STDH.

"Jag har aldrig förut tänkt att skulderblad kan vara vackra. Eller roliga. Att dom kan hoppa, fara, gnida, nästan röra sej oberoende av varandra. 
Vi sitter på STDH, jag och min kompis Abercrombie Clone, lite jet-laggade. Vi har precis sett en föreställning, och rest oss, nästan innan applådtacket var över, och rusat över gården, fram till kassan, prickat av oss för nästa föreställlning, och här sitter vi nu, beundrande en ryggtavla. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/repulse-av-och-med-peter-astrom.html

LEVANDE VATTEN, Av och med Malou Zilliacus, Skådespeleriutbildningen på STDH, Föreställning 159 2014



Jag har sett LEVANDE VATTEN, på STDH

"Framme vid STDH, Stockholms Dramatiska Högskola, kedjar jag fast min cykel vid stället, nästan lite som en cowboy som hoppar av sin häst och släntrar in på en saloon, känns det som, tills jag ser mej själv i reflektionen i en glasruta: en rosaflåsig, knubbig farbror i regnställ och med stora hörlurar under luvan. Folk borde peka finger: nånting förunderligt har kommit till stan. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/levande-vatten-av-och-med-malou.html

AKT UTAN ORD, av Samuel Beckett med Stina Gunnarsson, minskådespeleriutbildningen, föreställning 163 23/9 2014

Jag har sett AKT UTAN ORD, av Samuel Beckett med Stina Gunnarsson, på STDH.


"På bottenplanet i ett av huset finns det en slags stängd kantin, bakom fördragna skynken, och jag smyger in och sätter mej i en av sofforna, med ryggen mot ljusgården. Utanför har det slutat regna. 
Två tanter slår sej ner vid nästa bord och börjar packa upp sina matlådor. 
”Jag tyckte om den,” säger den ena.
”Jag tyckte också om den,” säger den andra, som om den första antytt att den andra inte tyckte om den.
”Det fanns en enkelhet.”
”En enkelhet, ja…”

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/akt-utan-ord-av-samuel-beckett-med.html

söndag 21 september 2014

GUDSHJÄLMEN, av Manus: Mick Gordon, A. C. Grayling, Regi, scenografi, ljus, översättning: Linus Fellbom, Kostym: Julia Przedmojska, Mask: Theresia Frisk, med Cecilia Nilsson, Peter Perski, Per Burell, Hedda Gullander, på Riksteatern, Hallunda. Föreställning 158, fredagen den 19:e September 2014


Jag har sett GUDSHJÄLMEN på Riksteatern i Hallunda: 

"Det är som om du säger att du inte tror på spöken. I och med att det finns ett ord för spöken så finns dom ju. Även om man inte tror på dom, är övertygad om att dom inte finns, så kan man, om ordet Spöke plötsligt dyker upp i Charader, säkert göra en adekvat visuell illustration av ordet. 
Visst är det lite kul? Jag hade liksom ingen aning om att man kunde hitta på saker genom att säga att man inte tror på dom. Om jag säger att jag inte tror att det finns koboltblåmagade apelsinidisslande Ruffelstinkopater i landet Sletzovakien, så har jag, genom att säga att dom inte finns, skapat dom. Man får lust att säga att fler saker inte finns, bara för att få dom att finnas, eller hur?"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/gudshjalmen-av-manus-mick-gordon-c.html

onsdag 17 september 2014

EN DANS PÅ ROSOR på Metropol Palais.

"Det börjar med buller och bång, med svarta, guldglittriga höftskynken och mycket hud, och jag hade inte alls väntat mej det här. Jag hade väntat mej Cha-cha-cha, fjädrar, frisyrer som verkar stylade med tapetklister och lite för mycket make-up. Jag hade väntat mej avancerad Finlandsfärjeunderhållning. Inte det här. 
”Det påminner lite om Vulkanscenen ur Showgirls,” viskar Kazaky-fan No.1, och jag håller med."

Låter det intressant? 


Här är resten:


JONAS GARDELL: MITT ENDA LIV på Maximteatern

"Det känns som om Jonas Gardell försöker bli Sveriges svar på Bette Midler, utan att ha de förutsättningar som krävs. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2013/09/jonas-gardell-mitt-enda-liv.html

LOLITA, efter en roman av Vladimir Nabokov, Dramatisering Edward Albee, Översättning Ulla Roseen, Regi Nora Nilsson, Scenografi och kostym Sven Haraldsson, Ljus Micael Ericsson, Mask, Rebecca Afzelius, En viss gentleman Daniel Nyström, Humbert Humbert Johannes Bah Kuhnke, Lolita Caroline Söderström, Charlotte/sjuksköterska 1 Jessica Liedberg, Anabel/Louise m fl roller Gizem Erdogan, Clare Quilty/Bill Morten Løvstrøm Olsen, Constance/Rita m fl roller Nadja Mirmiran, Ung man/Dick/Läkare Johan Hafezi, föreställning 157 2014


Jag har sett LOLITA, på Kulturhuset Stadsteatern:

"På den gamla goda tiden, innan Vasateatern stängdes och svaldes av ett hotell, spelade man Edward Albees pjäs Geten, eller Vem är Sylvia? Det är en för publiken väldigt krävande pjäs om en man som blir förälskad och lämnar sin familj för en get. Japp: Tidelag så det stänker om det. Jag satt i salongen och försökte förstå. Det handlar om en alternativ livsstil, javisst, och det hade varit så mycket lättare om han istället för ett djur hade fallit för ett föremål: 
”Mamma, pappa, jag är kär i en stol. En gungstol. Hon heter Viktoria och hon vill gifta sej med mej.”
Eller, vad är det nu man kallar såna som blir förälskade i Berlinmuren och Eiffeltornet? Objektofiler? 
”Älskling, när du läser det här har jag lämnat dej för Ölandsbron. Han kan ge mej så mycket mer än du kan, och det känns som om han, till skillnad från dej, är på väg någonstans.”
Det har jag lättare att förstå: jag är själv lite svag för New York. "
Låter det intressant? Här är resten: 

måndag 15 september 2014

FABULOUS BEAST: RIAN, Koreografi Michael Keegan-Dolan, Musikalisk ledare Liam Ó Maonlaí, Ljusdesign Adam Silverman, Scenografi Sabine Dargent, Kostymdesign Doey Lüthi, Assisterande musik Philip Feeney, Ljuddesign Denis Clohessy, Musiker Saju Hari, Anna Kaszuba, Saku Koistinen, Louise Mochia, Emmanuel Obeya, Keir Patrick, Ino Riga och Louise Tanoto En samproduktion mellan Fabulous Beast och Sadler's Wells, på Dansens hus, föreställning 156 2014

Jag har sett FABULOUS BEAST: RIAN, på Dansens Hus

”Jag funderar på att ge dej ett nytt namn,” säger jag, och tar ett bett på min rödbetsfritata. 
”Jag vill inte ha ett nytt namn, jag är Aloe-Vera,” säger hon, och tar ett bett på sin rödbetsfritata. Nej, förresten, hon käkade tandorilax. Vi har precis pratat om healing, och om kolrenat vatten. 
Det är sen eftermiddag, en lördag, vi sitter på Systrarna Voltaire, i källarplanet på PUB-huset, och dom stänger snart, så vi är ganska ensamma. 
”Jag vet inte,” säger jag, lite oengagerat,”jag vill gärna använda namnet Pleurisy Hansson. Eller Singoalla Serpentin.”
”Jag vill inte vara nån jävla Pleurisy, jag vill vara Aloe-Vera. Och så tycker jag inte om att du skriver mej som att jag svär hela tiden. ”

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/09/fabulous-beast-rian-koreografi-michael.html

torsdag 4 september 2014

KUNGLIGA OPERAN: OPERA AT THE MOVIES med Kungliga Hovkapellet och solisterna Vivianne Holmberg, Susann Végh, Jesper Taube, Karl-Magnus Fredriksson och Lena Nordin. Dirigent: Stefan Klingele föreställning 152 2014


Jag har sett KUNGLIGA OPERAN: OPERA AT THE MOVIES i Vitabergsparken. 

"Opera, för mej, var liksom någonting klämt. Jag hade inte så svårt för musiken; det var sången. Den lät ansträngd, otydlig, affekterad. 
Den enda sången från en Opera jag gillade var La Wally från filmen Diva, och så givetvis allt av Nattens Drottning. Alla gillar nattens drottning."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/kungliga-operan-opera-at-movies-med.html

söndag 31 augusti 2014

DANSK DANSTEATER, Smakprov ur Tim Rushtons Riverside och Black Diamond samt Carmina Burana av Alessandro Sousa Pereira och Fabio Liberti, Koreografi Riverside och Black Diamond: Tim Rushton, Carmina Burana: Alessandro Sousa Pereira, Fabio Liberti, Musik Black Diamond: Alexander Balanescu, Trentemøller, Philip Glass, Musik Riverside: Agnes Obel, Musik Carmina Burana: Carl Orff, Kostym: Charlotte Østergaard, med Luca Marazia, Alessandro Sousa Pereira, Ana Sendas, Maxim-Jo Beck McGosh, Milou Nuyens, Stefanos Bizas, Csongor Szabó, Martyn Garside, Fabio Liberti, Erik Nyberg, Emily Nicolaou, Joel Fritzon, Arina Trostyanetskaya, Jernej Bizjak, Maria Pilar Abaurrea, Elena, Martinez Ibar Hanna Nussbaumer och Jessica Binfield, föreställning 151 2014


Jag har sett DANSK DANSETEATER i Vitabergsparken.

"När det är över hoppar jag på cykeln och trampar på som jag vore jagad av vargar. Väl hemma googlar jag skiten ur Dansk Danseteater. Jag turistar på deras hemsida.  och jag trycker ”Gilla” på  deras Facebookgrupp. Jag tillbringar kanske två timmar i ett virtuellt Youtube-land. Jag gästar Vimeo. Jag lyssnar igenom Carls Orffs Carmina Burana, och musiken från Black Diamond, av Alexander Balanescu och Trentemøller. Och jag är fortfarande inte nöjd. Jag är inte mätt. Och det är väl så det ska vara, antar jag. 
Och jag har bara en fråga: när kommer dom tillbaka? Jag känner mej som den franske löjtnantens kvinna när jag går här, och väntar. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/dansk-dansteater-smakprov-ur-tim.html

YOUYOUYOU, Koreografi Kenneth Kvarnström, Scenografi och ljus Jens Sethzman, Kostym Martin Bergström, Musik Ola Hjelmberg, Musikproduktion
Andrea Fantuzzi, Danskompani K. Kvarnström & Co, med Pär Andersson, Sophie Augot, Richard Cilli, Jyrki Kasper, Misa Lommi, Robert Malmborg, föreställning 150 2014


Jag har sett YOUYOUYOU med Kenneth Kvarnström & Co med Parkteatern i Vitabergsparken, 

"”Think Pink!” ropar jag plötsligt tyst, inne i mitt huvud, för jag är nu Kay Thomson i rollen som Miss Prescott, i filmen Funny Face, i scenen där hon beskriver det kommande modet. 
Jag, som Kay, testar att ropa ”Stormens Epicentrum!” och ”Ordlös Kommunikation!”, men det har inte samma… je ne sais quoi. Jag återgår till att ropa ”Think Pink!”, ”I want the whole country pink!” och ”Green’s Obscene!” och i min fantasi dansar jag nerför korridorerna på modetidningen där Miss Prescott - jag - jobbar.

Mina tankar avbryts av föreställningen, som börjar."

Låter det intressant? Här är resten: 

torsdag 28 augusti 2014

ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, Översättning Per Olov Enquist, Regi Stefan Larsson, Scenografi och ljus Jens Sethzman, Kostym Nina Sandström, Peruk och mask, Melanie Åberg, med Livia Millhagen, Jonas Malmsjö, Jan Malmsjö, Jacob Ericksson, Emma Broomé, Jon Karlsson, Målarsalen, Dramaten föreställning 154 2014


Jag har sett ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, i Målarsalen, på Dramaten.

"Du vet hur det var första gången du testade Sze-schuan-peppar? Eller första gången du såg Svansjön? Eller läste Member of the Wedding av Carson McCullers? Hur man liksom känner att man har träffat på något eget, något av kvalitet, ett orignial, och inte en variant på en variant av något som en gång var bra? Så känns det, när jag sitter där, längst fram i mitten, och mitt huvud far från höger till vänster, som örfilat, för att inte missa något som händer. "

Låter det intressant? 

Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/rosmersholm-av-henrik-ibsen.html

måndag 25 augusti 2014

DN-KONSERT MED KUNGLIGA FILHARMONIKERNA PÅ GÄRDET, Dirigent David Björkman, Lisa Nilsson sång, Daniel Lozakovitj violin, Värd Stefan Forsberg, Musik Herrmann Citizen Kane Overture, Strauss d y Morgenblätter, R Strauss Inledning ur Also sprach Zarathustra, Mattsson Var är du min vän arr Svenre, Mozart ur Symfoni nr 40 g-moll, Tjajkovskij Valse-Scherzo för violin och orkester, Elgar ur Enigmavariationer, Beethoven Månaderna "Januari börjar året..." arr Hillerud, Sjostakovitj ur Symfoni nr 10, Wonder The Secret Life of Plants arr Janson & Janson, Valtonen Fanfare for the Common 8-bit Hero, Styne People arr Soldh, Föreställning 149 2014


Jag har varit på DN-konsert med Kungliga Filharmonikerna och Lisa Nilsson.

"Så kommer Lisa Nilsson in på scenen, och jag sätter mej upp. Hon ser ut att vara  klädd i nånting långt, tajt i havsgrön plysch och vita pumps, med ett stort glittrande hakklappshalsband och en Nefertitilik håruppsättning. Hon sjunger en sång om att årstiderna går, och om saknad, och jag tycker nog att tempot, dansbandsdrivet, är lite för högt. Tankarna, bilderna i sången, hinner liksom inte klinga ut. Sångerskan styrs av trummorna, och jag önskar att det bara var hon och en flygel, som la lite accord. Avskalat. "


Låter det intressant? Här är resten: 


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/dn-konsert-med-kungliga-filharmonikerna.html

söndag 24 augusti 2014

DJURENS KARNEVAL, Musik: Camille Saint-Saëns, Medverkande: Kungliga Hovkapellet, Konferencier: Jan Mybrand, Dirigent: Alexander Hanson, i Vitabergsparken, föreställning 153 2014

DJURENS KARNEVAL, i Vitabergsparken.

"På mitt skrivbord, i över en vecka, har det legat en liten tom förpackning Singoalla Jordgubb och Rabarber, en sån där portionsförpackning som innehåller två kakor, och bredvid den en skrynklig, vattenbucklig A4-sida med texterna till Var Bor Du Lill Råta, Lille Katt, Bä Bä, Vita Lamm, Imse Vimse Spindel och Var Nöjd Med Allt Som Livet GerDet är minnen från en bortregnad föreställning i Vitabergsparken."

Låter det intressant? 

Här är resten: 

NADJA HJORTON: RADIO DANCE, Av och med Nadja Hjorton
Scenografi och kostym: Chrisander Brun och Nadja Hjorton, Dramaturgi: Caroline Åberg, Ljud: Elize Arvefjord, Parkteatern i Vitabergsparken. Föreställning 148 2014


Jag har sett Nadja Hjortons RADIO DANCE i Vitabergsparken.

"Du vet hur man vid katastrofer ibland talar om olyckliga kombinationer? ”Det kraftiga regnet kombinerat med den styva kulingen,” eller ”Höstacksfestivalen, så olyckligat nära lägret för Anonyma Pyromaner, i ett Skåne som inte haft en regndroppe under hela Juni,” eller ”När sen lastbilen med bensin krockade med långtradaren från tändsticksfabriken…”

Det här var en sån där olycklig kombination, att göra en helafton av Cullbergalettens Bones and Tones och Nadja Hjortons Radio Dance. "

Låter det intressant? Här är resten: 


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/nadja-hjorton-radio-dance-av-och-med.html



torsdag 21 augusti 2014

CULLBERGBALLETTEN: TONES AND BONES, Koreografi: Stina Nyberg, Scenbild: Chrisander Brun, Ljud och musik: Rebecca Digby, Maskör: Emelie Henriksson, Dansare: Agnieszka Dlugoszewska, Anand Bolder, Anna Pehrsson, Daniel Sjökvist, Samuel Draper och Vincent Van der Plas, Föreställning 147 2014


Jag har varit och sett Cullbergbaletten i Vitabergsparken: 

"Jag kan bli helt hög på scenkonst, liksom bortsvept, förtrollad. För mej kan det ge en lika fysisk känsla som ett åkband på Gröna Lund. Jag vet inte om det är endorfiner eller vad det är som far runt i kroppen, men effekten kan sitta i i flera timmar, ibland dagar. 
Och lika hög, lika uppsluppen och renad, lika låg, förbannad och fylld av nåt som nästan liknar hat, kan jag bli, om jag som publik känner mej lurad eller respektlöst behandlad. Det händer inte ofta, men när det händer, då har min avsky inga gränser. "

Låter det intressant: Här är resten:

onsdag 20 augusti 2014

HÖSTSONATEN, Av Ingmar Bergman, Regi Åsa Melldahl, Scenografi Lars Östbergh, Kostym Annsofi Nyberg, Ljus Sutoda, Ljud Håkan Åslund, Ljud
Michael Breschi, Mask Johanna Ruben, med Christer Fant, Kirsti Stubø, Gunilla Röör, Rakel Wärmländer, på Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 146, 2014

Jag har sett HÖSTSONATEN på Kulturhuset Stadsteatern

"För mej är Ingemar Bergman lite som Melodifestivalen eller Fotboll. Jag fattar inte grejen. Av alla hans filmer - och jag måste erkänna att jag inte har sett alla, lågt ifrån alla - gillar jag bara Fanny och Alexander och Sommarnattens Leende, och den senare tycker jag gör sej bättre som Sondheimmusikal. 
Jag är tillräckligt gammal för att ha sett några av hans scenproduktioner, och även där var jag lite… oberörd. Jag minns King Lear och Peer Gynt som vackra men ganska ointressanta. 
Så jag är inte väldigt sugen när jag ljuset släckts i salongen för scenversionen av hans Höstsonaten på Kulturhuset Stadsteatern. Och jag blir ganska förvånad när jag inser att jag tycker det är bra. Mycket, mycket bra. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/hostsonaten-av-ingmar-bergman-regi-asa.html

måndag 18 augusti 2014

BARNKAMMARBOKEN, manus och regi Mikael Kallin. Idé och produktion av Amusement AB och Cosmos Music Group. Med Mats Nilsson, Daniel Nilsson, Ida Doverstam och Paula Helander. Gästartist Nassim Al Fakir. Föreställning 145 2014 2014


Jag har sett BARNKAMMARBOKEN på Gustav Adolfs Torg

"Vi hade hört talas om mobbing, fast jag tror inte vi använde det ordet, så när vi fick en ny flicka i klassen, vi kan kalla henne Melitta Rorschack, så fick hon vara Pippi, fast vi andra egentligen ville, för att vi var så snälla. Vi var så snälla för att vår fröken hade sagt att hon säkert skulle vara lite blyg i början, för att hon var ny i klassen, och att vi skulle vara snälla mot henne. Jag minns att jag ljög och sa att en teckning hon gjort var jättefin, och var hur nöjd som helst med mej själv efter det, eftersom jag varit snäll mot något det var synd om. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/barnkammarboken-manus-och-regi-mikael.html

söndag 17 augusti 2014

ANSVARET ÄR VÅRT/TINGSTEN, av Joakim Sten, efter en bok av Per Wirtén, Regi och Scenografi Carolina Frände, Scenograf Karl Svensson, Kostym Jenny Kronberg, Ljus Klas Svensson, Film Sebastian Kihlstrand, Mask Patricia Svajge, med Robert Fux, föreställning 144 2014


Jag har sett ANSVARET ÄR VÅRT/TINGSTEN, av Joakim Sten, på Kilen I Kulturhuset Stadsteatern:

"Det handlar om en tid när politikerna hade en moral, en idéologi, och inte var rädda för att ha en åsikt. När dom verkade ha en övertygelse, inte bara försökte locka väljare genom att bara säga det folk vill höra. Innan politiken blev en karriär, ett sätt för lågutbildade opportunister att tjäna en himla massa pengar utan att behöva göra speciellt mycket. När tidningarna hade integritet. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/ansvaret-ar-varttingsten-av-joakim-sten.html

lördag 16 augusti 2014

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ORESTIEN?, 458 f.Kr. av: Ungatur fritt efter Aischylos(525 f.Kr-456 f.Kr.), texters av Aischylos, Lars Norén och Eva-Maria Dahlin, Regi: Fredrik Lundqvist, Producent: Sara Fors, Scenografi/kostym/mask: Anne Hellandsjö, Musikalisk bearbetning: Pia Olby, Koreograf: Marie Lager, Ljusdesign/Teknik: Olle Axén, Foto: Jonas Jörneberg, Marknadsföring/kommunikation: Sara Fors och Denise Olsson, Grafisk formgivning: Robin Smeds Mattila, Produktion: UngaTur, Med stöd av: Kulturrådet och ABF Stockholm,Text akt 1: Aischylos i bearbetning av ensemblen, Text akt 2: Lars Norén, Text akt 3: Eva-Maria Dahlin, Medverkande: Joséphine Wistedt, Emanuelle Davin, Victor Ström, Olle Jernberg och Fredrik Lundqvist, föreställning 143 2014.

Jag har sett VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ORESTIEN? på Unga Tur på Turteatern i Kärrtorp. 

"Det rinner blod nerför mina ben, och killen bredvid mej är helt nedstänkt. Stora röda fläckar sugs upp av tyget i hans joggingbyxor, och han stirrar ner i sitt knä, som om han överväger hur han ska kunna ta sej hem, såhär. Jag hade tur. Det kunde ha gått mycket värre. Jag har shorts på mej. Och jag har inte tvättstugan förrän nästa fredag. Det är inte det att jag är rädd att blodet inte skulle gå bort, det är bara det att jag hade tänkt poppa in på ICA på vägen hem, och det hade varit lite pinsamt, nästan oartigt, att köpa yoghurt när man är helt blodig. 
Hon ligger framför oss, på golvet, inte riktigt död, men sådär kippande och ryckande och stirrande som folk är när dom fått en påle genom bröstkorgen eller har spetsats på sin egen ratt och optimistiskt väntar på att ambulansen ska komma och hjälpa loss dom. "

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/vad-ar-det-for-fel-pa-orestien-458-fkr.html

#Michelangelo, #CindySherman, #MacBeth, #Kärrtorp, #FredrikLundqvist, #AnneHellansjö, #Ja, #VADÄRDETFÖRFELPÅORESTIEN?, #Turteatern, #Kärrtorp, #Aischylos, #Blod, #Splatter, #GrekisktDrama, #UngaTur, 

AKT:KÄRRTORP, workshop ledd av Bahar Pars, på Reflexen i Kärrtorp med Unga Tur,Turteaern, föreställning 142 2014 10/8

Jag har sett AKT: KÄRRTORP på Teater Reflexen med Unga Tur. 

"”Var kommer du ifrån?” frågar hon. Jag väntar någon sekund, för att riktigt vara säker på att det är mej hon talar till, och att det är meningen att jag ska svara, högt.
”Midsommarkransen,” svarar jag, lite halvhögt. Några skrattar. Det låter så idiotiskt, i sammanhanget.
”Men var kommer du från egentligen?”
”Öland.”
Folk skrattar bakom mej. Det var inte riktigt meningen att det skulle gå såhär, och det förstår jag först när hon fortsätter ställa samma fråga till andra. Meningen var nog att jag skulle bli tyst, att inte förstå vad hon menade med ”egentligen”."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/aktkarrtorp-workshop-ledd-av-bahar-pars.html

tisdag 12 augusti 2014

CHARLEYS TANT, av Brandon Thomas(1856-1914), Regi, Bearbetning, Sångtexter Fredrik Hiller, Översättning Gösta Rydbrandt, Koreografi Alla Luks/Mia Poppe, Producent Curt Luks, Musikansvarig Johan Wennerstrand, Musikbakgrunder Johan Wennerstrand, Ljudtekniker Curt Luks/Björn Sunding, Dekor Curt Luks, Kostym, Scenografi, Rekvisita Alla Luks/mia Poppe, Affischbild Curt Luks, med Mia Poppe, Per Ragnar, Fillie Lyckow, Alla Luks, Niclas Strand, Fredrik Hiller, Åke Hellberg, Lena Granath, Johan Wennerstrand, Philip Haglund, föreställning 141 2014

Jag har sett CHARLEYS TANT på Mälarhöjdens Frilusftsteater: 

"Bredvid mej pekar pappan på någon i programmet och säger till sin dotter:
”Hon här hade en pappa som var en jättekänd skådespelare som brukade ha en teater i Helsingborg. 
”Mia Poppe,” sufflerar tanterna bakom, som hört allt: ”Hennes pappa, Nils Poppe, drev Fredriksdalsteatern. Vi känner hennes man…”
Pappan vänder sej om och tittar på dom, som för att avgöra om dom är några särskilda, kända personer. Han känner inte igen dom, inte ens från förr, och han ler och vänder sej bort från dom."

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/charleys-tant-av-brandon-thomas1856.html

måndag 4 augusti 2014

A Very British Renaissance 3 - Whose Renaissance (2014)

The Magic Flute, Music by Wolfgang Amadeus Mozart, Libretto by Emanuel Schikaneder, with Valentin Lundin - Tamino, Anna Karin Ranelf - Queen of the Night, Asa Elmgren - First lady, Bernt Björnberg - Monostatos, Bjorn Elmgren - Papageno, Charlotte Forsberg - Second Lady, Hélène Kimblad - third Lady, Lena Müller - Violoncello, Lovisa Pallon - Pamina, Lovisa Stenberg - Flute, Maria Ingemarsson Berg - Piano / Musical director, Paula Gårsjö - Viola, Sara Wåhlin - Papagena, Wieska Szymczynska - first violin, Mark Kroon - Sarastro, Directed by Peter Bäckström, with The Småland Opera and The Öland Opera, Performance no. 137, 17.07 in 2014.

I've been to Mozarts The Magic Flute, in the Borgholms Castel Ruins on Öland, in the south of Sweden. 

"Someone is swearing in the front seat. Aloe-Vera has taken a wrong turn somewhere, and we have come to another car park, a huge, probably for the really big concerts inside the ruins. No problem to do a u-turn, there is space, but where should we turn? We drive around and around, but the only way out seems to be the one we came in, so we head back between junipers, over limestone tiles. "

Sounds interesting? Here's the rest: 

http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/07/the-magic-flute-music-by-wolfgang.html

#Borgholm, #Tourist, #Öland, #Sweden, #Borgholmsslottsruin, #TheMagicFlute, #Mozart, #Opera, 

söndag 3 augusti 2014

ALL THAT DANCE, idé och koreografi Kenneth Kvarnström, med Pär Andersson, Sophie Augot, Richard Cilli, Jyrki Kasper, Robert Malmborg, Etienne Glaser, Jonas Nordberg, musik: Brandenburgisches Konzert Nr 1, F-dur, BWV 1046 av Johan Sebastian Bach, Ciaccona av Alessandro Picicinini, improviserat av Jonas Nordberg, Path Leading to the High Grass av Biosphere, Prélude av Robert De Visée och Två toccator av Alessandro Piccinini framförda av Jonas Nordeberg på teorb, Carmen Suite av Bizet, i arrangemang av Rodion Shchedrin för baletten Carmen Suite från 1967, föreställning 140 1/8 2014

Jag har sett ALL THAT DANCE, idé och koreografi Kenneth Kvarnström på Kulturhuset Stadsteatern.

"”Okej,” säger Kenneth Kvarnström till sina dansare ”Jag tror vi gör en Flygande Stålman här, eller vad säger ni?”
Han, och hans fem dansare, befinner sej i sin replokal längst ner i Kulturhuset Stadsteatern, i ett rum som en gång varit verkstäder. 
Dansarna ställer sej i givakt, efter att ha utrett vem som tar tag i vad och lyfter vad.
”Fem-sex-sju-ått…” räknar Kenneth, och Richard, Jyrki och Robert lyfter Pär. Kenneth tar ett steg bakåt, för att få överblick, lite som en konstnär som betraktar en fortfarande fuktig målning.
”Bra,” säger han, inte riktigt nöjd, men tillräckligt nöjd.
Dansarna sätter ned Pär.  
”Jag kan göra en Jag Vill Inte Åka Skridskor, här, vid sidan om,” säger Sophie, och visar steget. 
”Bra…” säger Kenneth, och testar liksom för sej själv vilket steg som sen vill följa. ”Tycker ni vi ska gör en Aj, Min Armbåge här, eller tycker ni det passar bättre med ett Sockerfall På Nybonat Golv?
Några av dansarna tycker att en Aj, Min Armbåge skulle passa, och några föredrar Sockerfall På Nybonat Golv, men i slutändan bestämmer man sej för två hoppiga Vattnet Är Kallt.
Det smäller i en av dörrarna. Etienne gör en hastig entré, med några flaxande handskrivna blad i handen. Allt stannar av. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/all-that-dance-ide-och-koreografi.html

lördag 2 augusti 2014

CAROLUS REX, Text och regi Nils Poletti, Musiker Göran Martling, Scenografi och ljus Markus Granqvist, Kostym Lena Lindgren, Peruk och mask Veronica Liljeblad, Johan Lundström, med Maia Hansson Bergqvist, Emma Broomé, Eric Stern, Sanna Sundqvist, Ester Uddén, Py Huss-Wallin, Pierre Wilkner, Hans Sandquist, Lucas Krüger, David Sigfridsson, Riddarholmskyrkan, föreställning 139 tisdag 29/7 2014.

Jag har sett CAROLUS REX, i Riddarholmskyrkan. 

"Detta är en slags provokation som gör mej glad. Både för att teatern inte är rädd för att genomföra provokationen, men också för att provokationen inte verkar provocera. Inga skanderande rojalister, inga heil-hälsande skinnskallar, inga självgoda Jesus-freaks som hotar att sätta eld på sej själva i protest mot att en hemvist åt gud används till något så profant som en teaterföreställning. Jag är säker på att den retar många, men jag väljer att tänka att dom tänker ”Alla har rätt till en åsikt, hur dum den än är.”"

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/carolus-rex-text-och-regi-nils-poletti.html

onsdag 30 juli 2014

PIPPI LÅNGSTRUMP PÅ DE SJU HAVEN, av Astrid Lindgren, Regissör, producent, Mats Nilsson, regiassistent, Barnansvarig Frida Johansson, Koreograf Susanna Limell, Sånginstudering Mariea Arnberg, manus Johan Gille, musik George Riedel, Jan Johansson, Per-Martin Hamberg, Fredrik Åkerblom, musikarrangemang Fredrik Åkerblom, Körarrangemang Göran Arnberg, Arrangör Cozmoz Arena, Teatermakarna Dalarna, Ljud Jennifer Bck, Perra Hamqvist, Ljus Johan Jerrskog, Tanja Jörgensen, Kostym TExtilkursen på Fornby Folkhögskola, Scenbygge Bengt Saxvall, Kjell Bergkvist, Mats Didron, Scenbmästare Dante Nyström, Layout programblad Mia Mästerbo, Foto Hasse Eriksson, Lars Ingre, Signe Svorén, Anna-Clara Eriksson, Sjörövarkrogs-crew Theresia Sundqvist, Maria Dahlgren, Amil Eriksson, med Martin Redhe Nord, Michaela Grahn, Filip Warnberg, Maja Friberg, Anna-Clara Eriksson, Tobias Johansson, Sofia Hansson, Elias Vandor, Alice Graf Brolund, Simon Danielsson, Selma Backman, Victor Löwfenberg, tina Prestberg, Rickard Sörslätt, Signe Svorén, Magnus Borén, Paola Ryttar, Lars Ingre, Michelle Persson, Linnea Bäck, Julia Maberg, Hanna Bäck, Ingrid Mäkiaho, Gerda Sundmark, Alexander Embretsén, föreställning 138 tisdag 22/7 2014.

Jag har varit på PIPPI LÅNGSTRUMP PÅ DE SJU HAVEN,  på Folkets Hus i Borlänge, 

"”Hon städar ju inte, hon bara dansar, hon!” ropar en liten dalkulla från bänkraden bakom mej. Uppe på scenen försöker någon som i första akten var Prussiluskan och som jag nu, i andra akten, först trodde var en sjörövardrottning, men som sen visade sej bara vara innehavarinnan av en sjörövarbar, framföra ”Mors Lilla Lathund” med kvast, full städ-koreografi, och bakgrundsdansare med trasor i högsta hugg, men småknattarna i publiken verkar inte tycka att hon är nån vidare lokalvårdare."

Verkar det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/pippi-langstrump-pa-de-sju-haven-av.html

TROLLFLÖJTEN, musik av Wolfgang Amadeus Mozart, libretto av Emanuel Schikaneder, med Valentin Lundin – Tamino, AnnaKarin Ranelf – Nattens Drottning, Åsa Elmgren – Första damen, Bernt Björnberg – Monostatos, Björn Elmgren – Papageno, Charlotte Forsberg – Andra damen, Hélène Kimblad – Tredje damen, Lena Müller – Violoncell, Lovisa Pallon – Pamina, Lovisa Stenberg – Tvärflöjt, Maria Ingemarsson Berg – Piano/Musikalisk ledare, Paula Gårsjö – Viola, Sara Wåhlin – Papagena, Wieska Szymczynska – 1:a violin, Markus Kroon - Sarastro, Regi Peter Bäckström, med Smålandsoperan och Ölandsoperan, föreställning 137, 17/7 2014.

Jag har sett TROLLFLÖJTEN, av Mozart, med Smålandsoperan, i Borgholms Slottsruin.

”Vi trodde vi hade gott om tid, när vi tidigare på dagen började köra mot Borgholm. Det var innan vi stannade till i Färjestaden och Ölands köpstad, innan vi lallade in i en skoaffär och tvingade Aloe-Vera att försöka gå i högklackat, och innan jag hittade en prylbod. Någon timme senare är till och med shopoholisten Skäggige Skalman nöjd, och vi skyndar till bilen, mer sena än vi trodde möjligt. ”

Låter det intressant? Här är resten: 


http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/trollflojten-musik-av-wolfgang-amadeus.html

lördag 26 juli 2014

KATARINA Jagellonica - NO ONE BUT DEATH, by and with Eva Mattsson, in the Auditorium at the Royal Armoury, Stockholm Palace, performing 136 12/7 2014.

I’ve seen KATARINA JAGELLONICA - NO ONE BUT DEATH, at the armory, Stockholm Castle

I'll make a round in the gift shop and among all the merchandize I find an entire section from the series. I'm considering just buying a logo mug, for the simple reason, to quote the British mountaineer George Mallory's answer when asked why he wanted to climb Mount Everest: "Because it's there". 
"Well, hello," I say to the guy behind the counter. We both look at each other and try to remember where we know each other from. The brain counts backwards. Not days, not months, not years, but decades. He even remembers my name. I remember he was making clothes, somehow. And something with royalty, I think. Or was he just a sewing royalist?

Sounds interesting? Here’s the rest:



# katarinajagellonica #StockholmCastle #theater#gameofthrones #Sweden #Stockholm

fredag 25 juli 2014

KATARINA JAGELLONICA - INGEN UTOM DÖDEN, av och med Eva Mattsson, i Hörsalen på Livrustkammaren, Stockholm Slott, föreställning 136 12/7 2014.


Jag har sett KATARINA JAGELLONICA - INGEN UTOM DÖDEN

Jag tar en runda i giftshopen, och bland all merch hittar jag en hel avdelning från serien. Jag överväger nästan att köpa en loggad mugg, av den enkla anledningen, för att citera den brittiske bergsbestigaren George Mallorys svar på frågas om varför han ville bestiga Mount Everest: ”För att den är där”.
”Nämen, hej,” säger jag till killen bakom kassan. Vi tittar båda på varandra och försöker komma ihåg varifrån vi känner varandra. Hjärnan räknar bakåt. Inte dagar, inte månader, inte år, utan årtionden. Han minns till och med mitt namn. Jag minns att han höll på med kläder, på något sätt. Och något med kungligheter, tror jag. Eller var han bara en syintresserad royalist?

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/katarina-jagellonica-ingen-utom-doden.html
#katarinajagellonica #StockholmsSlott #Teater #Minstengångiveckan #gameofthrones 

måndag 14 juli 2014

MUCH ADO ABOUT NOTHING, The Stockholm English Speaking Theatre, Director: Jo Rideout, Adaptation Jo Rideout, Set Design: Samuele Caldognetto, Music Eamonn O'Dyer, Chris Killik, Dance Coach: Chris Killik, Costumes Kulturhuset Stadsteatern, Jo Rideout, Starring Kristina Leon Cheryl Murphy, Ingela Lundh, Bethany Thompson, Chris Killik, Pontus Olgrim, Performance no. 135 2014

I've seen Much Ado About Nothing with Stockholm English Speaking Theatre in Galärparken. 

"It rings again. 
"We thought maybe you had been hit ..." I reply. 
It's quiet on the other end. No crackling, not a sound. Prosopagnosias have very bad luck with electric powered device. Every one seems to be an odd one. He can not buy a talking birthday card without becoming short in the envelope. 
"If you hear me; Go towards the light, Carol Anne, "I say, and hope that he has seen Poltergeist." 

Sounds interesting? Here's the rest: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/much-ado-about-nothing-stockholm.html

söndag 13 juli 2014

MUCH ADO ABOUT NOTHING, The Stockholm English Speaking Theatre, Regi: Jo Rideout, bearbetning Jo Rideout, Scenografi: Samuele Caldognetto, Musik Eamonn O’Dyer, Chris Killik, Dance coach: Chris Killik, Kostymer Kulturhuset Stadsteatern, Jo Rideout, Medverkande Kristina Leon, Cheryl Murphy, Ingela Lundh, Bethany Thompson, Chris Killik, Pontus Olgrim, Föreställning nr. 135 2014

Jag har sett Much Ado About Nothing med Stockholm English Speaking Theatre i Galärparken. 

"Det ringer igen.
”Vi trodde du kanske hade blivit påkörd…” svarar jag. 
Det är tyst i andra änden. Inget sprakade, inte ett ljud. Prosopagnosias har väldig otur med elektriska aparater. Varenda en verkar vara ett måndagsexemplar. Han kan inte köpa ett talande grattiskort utan att det blir kortslutning i kuvertet.
”Om du hör mej; Gå mot ljuset, Carol Anne,” säger jag, och hoppas att han har sett Poltergeist."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/much-ado-about-nothing-stockholm.html

tisdag 8 juli 2014

CHARMÖRER PÅ VIFT, TWO OLD CHARMERS STEPPING OUT, Robert Gustafsson, Allan Svensson, Linda Olsson, Per Eggers, Ing-Marie Carlsson, Jeanette Capocci, Lars Väringer, Mira Andersson, Hani Arrabi, Adaptation & Direction Bo Hermansson, Screenplay - Arnold & Bach, Producer Johan von der Lancken, Executive Producer Vicky von der Lancken, Set Designer Magnus Ahlström, Costumes Camilla Thulin, Make up and Wigs David Julio, Production & Marketing Johanna Cervin, Photo Mats Bäcker, Graphic Design Therese Sandström, PR - Rickard Werecki Lycknert, Krusenstiernska Gården, temporarily housed at Turteatern in Kärrtorp before they move down to The Krusenstiernska farm in Kalmar.

I've been to Kärrtorp to see   CHARMÖRER PÅ VIFT, TWO OLD CHARMERS STEPPING OUT, by Arnold & Bach:

"I hear Achromotrichia giggling next to me, and think that if you can get two gay men in the front row to almost pee themselves, then you can not possibly be a local amateur. A star is born!
During the break, we find out that s this star has been born for quite a while, and that I and Achromotrichia just happened to miss the baptism. Her name is Jeanette Capocci, and has been brilliant for over ten years. "

Sounds interesting? Here's the rest:

http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/07/two-old-charmers-stepping-out-robert.html


fredag 4 juli 2014

ROMEO AND JULIET, with Carpa Theater, The Old Town, Performance 134, 2/7 2014

I've seen ROMEO AND JULIET with the Theater Carpa, in the Old Town in Stockholm.

"The pigeons have landed high up on the well house again. Leaning against the sandstone facade at the Köpmansgatan Street stands a young man with a blue mask. 
It's as if we all were waiting for something. 
Somewhere a bell begins to strike. The Finnish Church? Storkykan, the Great Church? The German Church? It must be six o'clock. A woman in a male Baroque coat and green mask step out in to the town square and announce: 
"Ladies and gentlemen, it is time!" "


Sounds interesting? Here's the rest: 

http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/07/romeo-and-juliet-with-carpa-theater-old.html

torsdag 3 juli 2014

ROMEO OCH JULIA, med Teater Carpa, Gamla Stan, föreställning 134, 2/7 2014

Jag har sett Romeo och Julia som gatuteater med Teater Carpa i Gamla Stan. 

"Några andra asiatiska turister har hittat guiden, och dom försvinner iväg bort mot slottet. Mannen med den enorma chokladkakan under armen kommer ut på torget igen, och ser sej om, lite osäker på vart det var han skulle. 
Bögarna på chokladkoppen har fått sällskap vid ett annat bord lite längre bort. På Pharmariums veranda står servitören kvar, uppgiven, och väntar på att någon ska ropa på honom. 
Duvorna har landat högt uppe på brunnshuset igen. Lutad mot sandstensfasaden vid Köpmansgatan står en ung man i blå mask.
Det är som om vi alla väntade på något."

Låter det intressant? Här är resten: 

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/romeo-och-julia-med-teater-carpa-gamla.html

tisdag 1 juli 2014

FIDELIO of Ludwig van Beethoven libretto by Joseph Sonnleithner after a French original Léonore ou L'amour conjugal by Nicolas Bouilly, Director Dan Turden, Musical direction Anna Christensson, Set Design Nina Fransson, Costumes Asa Norman, Evelina Hedin, Make up Isa Maxe, Music Arrangement Anna Christensson, Translation Folke Abenius, Adaptation and new dialogues Dan Turdén, Producer Teresia Petterson, assistant Director Aurelia Le Huch, Set Design assistant Viola Florin, Lighting design William Wenner and Lisa Benneth, Film wrapping Erik Riverbank, Props, production assistant Matthias Terwander Stingtzling, builder Peller Wittsäter, Design Engineer Assistants Malin Sandell and Jacob Cederström, Performance Photography, program layout and web Maximilian Mellfors, technology Richard Norén, Musician Anna Christensson, Ylva Lars Daughter, Daniel Migdal, Kim Hellgren, Natalia Godmann, Leonore - Natalie Hernborg, Florestan - Daniel Ralph son, Rocco - Anders Nystrom, Marzelline - Elsa Ridderstedt, Pizarro - Linus Flogell, Jacquino - Jens Palmqvist, Fernando - Anton Ljungqvist June 28th Performance no. 133 2014

I've just seen Fidelio, Beehovens only opera, at the Årsta Theater in Stockholm, Sweden: 

"I'm all for instant gratification. I hate to wait, always arrives too early, and in many cases I abstain rather than sit and yearn. Now, if someone offered me a month in New York, all expenses paid, but in two years from now, I probably would have tried to compromise by suggesting two weeks but instantly! If someone says: 
"You wanna go to Ikea on Friday" I respond: 
"What's wrong with right now?" "

Sounds interesting? Here's the rest:

http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/06/fidelio-of-ludwig-van-beethoven.html

FIDELIO av Ludwig van Beethoven, libretto av Joseph Sonnleithner efter ett franskt original Léonore ou L'amour conjugal av Nicolas Bouilly, Regi Dan Turdén, Musikalisk ledning Anna Christensson, Scenografi Nina Fransson, Kostym Åsa Norman, Evelina Hedin, Mask Isa Maxe, Musikarrangemang Anna Christensson, Översättning Folke Abenius, bearbetning och nya dialoger Dan Turdén, Producent Teresi Petterson, Regiassistent Aurelia Le Huch, Scenografiassistent Viola Florin, Ljusdesign William Wenner och Lisa Benneth, Filminslag Erik Flodstrand, Rekvsistör, produktionsassistent Matthias Terwander Stingtzling, Konstruöktör Peller Wittsäter, Konstruktörsassistenter Malin Sandell och Jacob Cederström, Föreställningsfoto, programlayout och web Maximilian Mellfors, teknik Rikard Norén, Musiker Anna Christensson, Ylva Larsdotter, Daniel Migdal, Kim Hellgren, Natalia Godmann, Leonore - Natalie Hernborg, Florestan - Daniel Ralphsson, Rocco - Anders Nyström, Marzelline - Elsa Ridderstedt, Pizarro - Linus Flogell, Jacquino - Jens Palmqvist, Fernando - Anton Ljungqvist

Jag har varit och sett Fidelio  med Kamraterna på Årsta Teater:

"Men det är lite svårt att klä upp sej när man har rakt huvud, hur man än gör ser man ut som en förrymd fotbollstränare. Jag skulle vilja anlända i kostym, utan vare sej ryggsäck eller annan väska, med en struken skjorta, väst och slips, och med en matchande näsduk sådär lagom nonchalant nedstucken i bröstfickan, men på något sätt slutar det alltid med att jag står där i det gamla vanliga: något diskret, och förhoppningsfullt: rent. Med en ryggsäck fullproppad med sånt jag verkligen behöver om nu apokalypsen inträffar under mitt teaterbesök. "

Låter det intressant? Här är resten:

http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/05/fidelio-av-ludwig-van-beethoven.html

söndag 29 juni 2014

THREE MEN IN A BOAT by Jerome K. Jerome, with Kullehusteatern, Director Anita Ekström, dramatization Linda Kulle, Producer Linda Kulle and Predrag Simicevic Costumes Annely Persson, Make up and Wig Julia Megarelli Ringqvist, photo and layout: Predrag Simicevic, Press Linda Kulle, Publisher Kulle-Publisheings, Prodution Kullehusteatern, with Anne Kulle, Thomas Eriksson and Ulf Drakenberg, in the Hallwyl Palace, 27/6, Performance No. 132, 2014.

I've seen Three Men in a Boat, at the Hallwyl Palace in Stockholm. 

"I've never read Jerome K. Jerome's Three Men in a Boat. I think I bought the book at some point in high school, but like so many of the books I bought at the time I never opened it. I bought it more for because it should be purchased, as if the acquisition in itself, and not the reading, was the objective. The book belonged more to the man I wanted to be than the man I was. But thanks to Wikipedia and a film version leaked on Youtube, I now feel au courant. "

Sounds interesting? Here's the rest: 

http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/06/three-men-in-boat-by-jerome-k-jerome.html