söndag 31 augusti 2014
DANSK DANSTEATER, Smakprov ur Tim Rushtons Riverside och Black Diamond samt Carmina Burana av Alessandro Sousa Pereira och Fabio Liberti, Koreografi Riverside och Black Diamond: Tim Rushton, Carmina Burana: Alessandro Sousa Pereira, Fabio Liberti, Musik Black Diamond: Alexander Balanescu, Trentemøller, Philip Glass, Musik Riverside: Agnes Obel, Musik Carmina Burana: Carl Orff, Kostym: Charlotte Østergaard, med Luca Marazia, Alessandro Sousa Pereira, Ana Sendas, Maxim-Jo Beck McGosh, Milou Nuyens, Stefanos Bizas, Csongor Szabó, Martyn Garside, Fabio Liberti, Erik Nyberg, Emily Nicolaou, Joel Fritzon, Arina Trostyanetskaya, Jernej Bizjak, Maria Pilar Abaurrea, Elena, Martinez Ibar Hanna Nussbaumer och Jessica Binfield, föreställning 151 2014
Jag har sett DANSK DANSETEATER i Vitabergsparken.
"När det är över hoppar jag på cykeln och trampar på som jag vore jagad av vargar. Väl hemma googlar jag skiten ur Dansk Danseteater. Jag turistar på deras hemsida. och jag trycker ”Gilla” på deras Facebookgrupp. Jag tillbringar kanske två timmar i ett virtuellt Youtube-land. Jag gästar Vimeo. Jag lyssnar igenom Carls Orffs Carmina Burana, och musiken från Black Diamond, av Alexander Balanescu och Trentemøller. Och jag är fortfarande inte nöjd. Jag är inte mätt. Och det är väl så det ska vara, antar jag.
Och jag har bara en fråga: när kommer dom tillbaka? Jag känner mej som den franske löjtnantens kvinna när jag går här, och väntar. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/dansk-dansteater-smakprov-ur-tim.html
YOUYOUYOU, Koreografi Kenneth Kvarnström, Scenografi och ljus Jens Sethzman, Kostym Martin Bergström, Musik Ola Hjelmberg, Musikproduktion Andrea Fantuzzi, Danskompani K. Kvarnström & Co, med Pär Andersson, Sophie Augot, Richard Cilli, Jyrki Kasper, Misa Lommi, Robert Malmborg, föreställning 150 2014
Jag har sett YOUYOUYOU med Kenneth Kvarnström & Co med Parkteatern i Vitabergsparken,
"”Think Pink!” ropar jag plötsligt tyst, inne i mitt huvud, för jag är nu Kay Thomson i rollen som Miss Prescott, i filmen Funny Face, i scenen där hon beskriver det kommande modet.
Jag, som Kay, testar att ropa ”Stormens Epicentrum!” och ”Ordlös Kommunikation!”, men det har inte samma… je ne sais quoi. Jag återgår till att ropa ”Think Pink!”, ”I want the whole country pink!” och ”Green’s Obscene!” och i min fantasi dansar jag nerför korridorerna på modetidningen där Miss Prescott - jag - jobbar.
Mina tankar avbryts av föreställningen, som börjar."
Låter det intressant? Här är resten:
torsdag 28 augusti 2014
ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, Översättning Per Olov Enquist, Regi Stefan Larsson, Scenografi och ljus Jens Sethzman, Kostym Nina Sandström, Peruk och mask, Melanie Åberg, med Livia Millhagen, Jonas Malmsjö, Jan Malmsjö, Jacob Ericksson, Emma Broomé, Jon Karlsson, Målarsalen, Dramaten föreställning 154 2014
Jag har sett ROSMERSHOLM, av Henrik Ibsen, i Målarsalen, på Dramaten.
"Du vet hur det var första gången du testade Sze-schuan-peppar? Eller första gången du såg Svansjön? Eller läste Member of the Wedding av Carson McCullers? Hur man liksom känner att man har träffat på något eget, något av kvalitet, ett orignial, och inte en variant på en variant av något som en gång var bra? Så känns det, när jag sitter där, längst fram i mitten, och mitt huvud far från höger till vänster, som örfilat, för att inte missa något som händer. "
Låter det intressant?
Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/rosmersholm-av-henrik-ibsen.html
måndag 25 augusti 2014
DN-KONSERT MED KUNGLIGA FILHARMONIKERNA PÅ GÄRDET, Dirigent David Björkman, Lisa Nilsson sång, Daniel Lozakovitj violin, Värd Stefan Forsberg, Musik Herrmann Citizen Kane Overture, Strauss d y Morgenblätter, R Strauss Inledning ur Also sprach Zarathustra, Mattsson Var är du min vän arr Svenre, Mozart ur Symfoni nr 40 g-moll, Tjajkovskij Valse-Scherzo för violin och orkester, Elgar ur Enigmavariationer, Beethoven Månaderna "Januari börjar året..." arr Hillerud, Sjostakovitj ur Symfoni nr 10, Wonder The Secret Life of Plants arr Janson & Janson, Valtonen Fanfare for the Common 8-bit Hero, Styne People arr Soldh, Föreställning 149 2014
Jag har varit på DN-konsert med Kungliga Filharmonikerna och Lisa Nilsson.
"Så kommer Lisa Nilsson in på scenen, och jag sätter mej upp. Hon ser ut att vara klädd i nånting långt, tajt i havsgrön plysch och vita pumps, med ett stort glittrande hakklappshalsband och en Nefertitilik håruppsättning. Hon sjunger en sång om att årstiderna går, och om saknad, och jag tycker nog att tempot, dansbandsdrivet, är lite för högt. Tankarna, bilderna i sången, hinner liksom inte klinga ut. Sångerskan styrs av trummorna, och jag önskar att det bara var hon och en flygel, som la lite accord. Avskalat. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/dn-konsert-med-kungliga-filharmonikerna.html
söndag 24 augusti 2014
DJURENS KARNEVAL, Musik: Camille Saint-Saëns, Medverkande: Kungliga Hovkapellet, Konferencier: Jan Mybrand, Dirigent: Alexander Hanson, i Vitabergsparken, föreställning 153 2014
DJURENS KARNEVAL, i Vitabergsparken.
Låter det intressant?
Här är resten:
NADJA HJORTON: RADIO DANCE, Av och med Nadja Hjorton Scenografi och kostym: Chrisander Brun och Nadja Hjorton, Dramaturgi: Caroline Åberg, Ljud: Elize Arvefjord, Parkteatern i Vitabergsparken. Föreställning 148 2014
Jag har sett Nadja Hjortons RADIO DANCE i Vitabergsparken.
"Du vet hur man vid katastrofer ibland talar om olyckliga kombinationer? ”Det kraftiga regnet kombinerat med den styva kulingen,” eller ”Höstacksfestivalen, så olyckligat nära lägret för Anonyma Pyromaner, i ett Skåne som inte haft en regndroppe under hela Juni,” eller ”När sen lastbilen med bensin krockade med långtradaren från tändsticksfabriken…”
Det här var en sån där olycklig kombination, att göra en helafton av Cullbergalettens Bones and Tones och Nadja Hjortons Radio Dance. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/nadja-hjorton-radio-dance-av-och-med.html
torsdag 21 augusti 2014
CULLBERGBALLETTEN: TONES AND BONES, Koreografi: Stina Nyberg, Scenbild: Chrisander Brun, Ljud och musik: Rebecca Digby, Maskör: Emelie Henriksson, Dansare: Agnieszka Dlugoszewska, Anand Bolder, Anna Pehrsson, Daniel Sjökvist, Samuel Draper och Vincent Van der Plas, Föreställning 147 2014
Jag har varit och sett Cullbergbaletten i Vitabergsparken:
"Jag kan bli helt hög på scenkonst, liksom bortsvept, förtrollad. För mej kan det ge en lika fysisk känsla som ett åkband på Gröna Lund. Jag vet inte om det är endorfiner eller vad det är som far runt i kroppen, men effekten kan sitta i i flera timmar, ibland dagar.
Och lika hög, lika uppsluppen och renad, lika låg, förbannad och fylld av nåt som nästan liknar hat, kan jag bli, om jag som publik känner mej lurad eller respektlöst behandlad. Det händer inte ofta, men när det händer, då har min avsky inga gränser. "
Låter det intressant: Här är resten:
onsdag 20 augusti 2014
HÖSTSONATEN, Av Ingmar Bergman, Regi Åsa Melldahl, Scenografi Lars Östbergh, Kostym Annsofi Nyberg, Ljus Sutoda, Ljud Håkan Åslund, Ljud Michael Breschi, Mask Johanna Ruben, med Christer Fant, Kirsti Stubø, Gunilla Röör, Rakel Wärmländer, på Kulturhuset Stadsteatern, föreställning 146, 2014
Jag har sett HÖSTSONATEN på Kulturhuset Stadsteatern
"För mej är Ingemar Bergman lite som Melodifestivalen eller Fotboll. Jag fattar inte grejen. Av alla hans filmer - och jag måste erkänna att jag inte har sett alla, lågt ifrån alla - gillar jag bara Fanny och Alexander och Sommarnattens Leende, och den senare tycker jag gör sej bättre som Sondheimmusikal.
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/hostsonaten-av-ingmar-bergman-regi-asa.html
"För mej är Ingemar Bergman lite som Melodifestivalen eller Fotboll. Jag fattar inte grejen. Av alla hans filmer - och jag måste erkänna att jag inte har sett alla, lågt ifrån alla - gillar jag bara Fanny och Alexander och Sommarnattens Leende, och den senare tycker jag gör sej bättre som Sondheimmusikal.
Jag är tillräckligt gammal för att ha sett några av hans scenproduktioner, och även där var jag lite… oberörd. Jag minns King Lear och Peer Gynt som vackra men ganska ointressanta.
Så jag är inte väldigt sugen när jag ljuset släckts i salongen för scenversionen av hans Höstsonaten på Kulturhuset Stadsteatern. Och jag blir ganska förvånad när jag inser att jag tycker det är bra. Mycket, mycket bra. "Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/hostsonaten-av-ingmar-bergman-regi-asa.html
måndag 18 augusti 2014
BARNKAMMARBOKEN, manus och regi Mikael Kallin. Idé och produktion av Amusement AB och Cosmos Music Group. Med Mats Nilsson, Daniel Nilsson, Ida Doverstam och Paula Helander. Gästartist Nassim Al Fakir. Föreställning 145 2014 2014
Jag har sett BARNKAMMARBOKEN på Gustav Adolfs Torg
"Vi hade hört talas om mobbing, fast jag tror inte vi använde det ordet, så när vi fick en ny flicka i klassen, vi kan kalla henne Melitta Rorschack, så fick hon vara Pippi, fast vi andra egentligen ville, för att vi var så snälla. Vi var så snälla för att vår fröken hade sagt att hon säkert skulle vara lite blyg i början, för att hon var ny i klassen, och att vi skulle vara snälla mot henne. Jag minns att jag ljög och sa att en teckning hon gjort var jättefin, och var hur nöjd som helst med mej själv efter det, eftersom jag varit snäll mot något det var synd om. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/barnkammarboken-manus-och-regi-mikael.html
söndag 17 augusti 2014
ANSVARET ÄR VÅRT/TINGSTEN, av Joakim Sten, efter en bok av Per Wirtén, Regi och Scenografi Carolina Frände, Scenograf Karl Svensson, Kostym Jenny Kronberg, Ljus Klas Svensson, Film Sebastian Kihlstrand, Mask Patricia Svajge, med Robert Fux, föreställning 144 2014
Jag har sett ANSVARET ÄR VÅRT/TINGSTEN, av Joakim Sten, på Kilen I Kulturhuset Stadsteatern:
"Det handlar om en tid när politikerna hade en moral, en idéologi, och inte var rädda för att ha en åsikt. När dom verkade ha en övertygelse, inte bara försökte locka väljare genom att bara säga det folk vill höra. Innan politiken blev en karriär, ett sätt för lågutbildade opportunister att tjäna en himla massa pengar utan att behöva göra speciellt mycket. När tidningarna hade integritet. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/ansvaret-ar-varttingsten-av-joakim-sten.html
lördag 16 augusti 2014
VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ORESTIEN?, 458 f.Kr. av: Ungatur fritt efter Aischylos(525 f.Kr-456 f.Kr.), texters av Aischylos, Lars Norén och Eva-Maria Dahlin, Regi: Fredrik Lundqvist, Producent: Sara Fors, Scenografi/kostym/mask: Anne Hellandsjö, Musikalisk bearbetning: Pia Olby, Koreograf: Marie Lager, Ljusdesign/Teknik: Olle Axén, Foto: Jonas Jörneberg, Marknadsföring/kommunikation: Sara Fors och Denise Olsson, Grafisk formgivning: Robin Smeds Mattila, Produktion: UngaTur, Med stöd av: Kulturrådet och ABF Stockholm,Text akt 1: Aischylos i bearbetning av ensemblen, Text akt 2: Lars Norén, Text akt 3: Eva-Maria Dahlin, Medverkande: Joséphine Wistedt, Emanuelle Davin, Victor Ström, Olle Jernberg och Fredrik Lundqvist, föreställning 143 2014.
Jag har sett VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ORESTIEN? på Unga Tur på Turteatern i Kärrtorp.
"Det rinner blod nerför mina ben, och killen bredvid mej är helt nedstänkt. Stora röda fläckar sugs upp av tyget i hans joggingbyxor, och han stirrar ner i sitt knä, som om han överväger hur han ska kunna ta sej hem, såhär. Jag hade tur. Det kunde ha gått mycket värre. Jag har shorts på mej. Och jag har inte tvättstugan förrän nästa fredag. Det är inte det att jag är rädd att blodet inte skulle gå bort, det är bara det att jag hade tänkt poppa in på ICA på vägen hem, och det hade varit lite pinsamt, nästan oartigt, att köpa yoghurt när man är helt blodig.
Hon ligger framför oss, på golvet, inte riktigt död, men sådär kippande och ryckande och stirrande som folk är när dom fått en påle genom bröstkorgen eller har spetsats på sin egen ratt och optimistiskt väntar på att ambulansen ska komma och hjälpa loss dom. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/vad-ar-det-for-fel-pa-orestien-458-fkr.html
"Det rinner blod nerför mina ben, och killen bredvid mej är helt nedstänkt. Stora röda fläckar sugs upp av tyget i hans joggingbyxor, och han stirrar ner i sitt knä, som om han överväger hur han ska kunna ta sej hem, såhär. Jag hade tur. Det kunde ha gått mycket värre. Jag har shorts på mej. Och jag har inte tvättstugan förrän nästa fredag. Det är inte det att jag är rädd att blodet inte skulle gå bort, det är bara det att jag hade tänkt poppa in på ICA på vägen hem, och det hade varit lite pinsamt, nästan oartigt, att köpa yoghurt när man är helt blodig.
Hon ligger framför oss, på golvet, inte riktigt död, men sådär kippande och ryckande och stirrande som folk är när dom fått en påle genom bröstkorgen eller har spetsats på sin egen ratt och optimistiskt väntar på att ambulansen ska komma och hjälpa loss dom. "
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/vad-ar-det-for-fel-pa-orestien-458-fkr.html
#Michelangelo, #CindySherman, #MacBeth, #Kärrtorp, #FredrikLundqvist, #AnneHellansjö, #Ja, #VADÄRDETFÖRFELPÅORESTIEN?, #Turteatern, #Kärrtorp, #Aischylos, #Blod, #Splatter, #GrekisktDrama, #UngaTur,
AKT:KÄRRTORP, workshop ledd av Bahar Pars, på Reflexen i Kärrtorp med Unga Tur,Turteaern, föreställning 142 2014 10/8
Jag har sett AKT: KÄRRTORP på Teater Reflexen med Unga Tur.
"”Var kommer du ifrån?” frågar hon. Jag väntar någon sekund, för att riktigt vara säker på att det är mej hon talar till, och att det är meningen att jag ska svara, högt.
”Midsommarkransen,” svarar jag, lite halvhögt. Några skrattar. Det låter så idiotiskt, i sammanhanget.
”Men var kommer du från egentligen?”
”Öland.”
Folk skrattar bakom mej. Det var inte riktigt meningen att det skulle gå såhär, och det förstår jag först när hon fortsätter ställa samma fråga till andra. Meningen var nog att jag skulle bli tyst, att inte förstå vad hon menade med ”egentligen”."Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/aktkarrtorp-workshop-ledd-av-bahar-pars.html
tisdag 12 augusti 2014
CHARLEYS TANT, av Brandon Thomas(1856-1914), Regi, Bearbetning, Sångtexter Fredrik Hiller, Översättning Gösta Rydbrandt, Koreografi Alla Luks/Mia Poppe, Producent Curt Luks, Musikansvarig Johan Wennerstrand, Musikbakgrunder Johan Wennerstrand, Ljudtekniker Curt Luks/Björn Sunding, Dekor Curt Luks, Kostym, Scenografi, Rekvisita Alla Luks/mia Poppe, Affischbild Curt Luks, med Mia Poppe, Per Ragnar, Fillie Lyckow, Alla Luks, Niclas Strand, Fredrik Hiller, Åke Hellberg, Lena Granath, Johan Wennerstrand, Philip Haglund, föreställning 141 2014
Jag har sett CHARLEYS TANT på Mälarhöjdens Frilusftsteater:
"Bredvid mej pekar pappan på någon i programmet och säger till sin dotter:
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/charleys-tant-av-brandon-thomas1856.html
"Bredvid mej pekar pappan på någon i programmet och säger till sin dotter:
”Hon här hade en pappa som var en jättekänd skådespelare som brukade ha en teater i Helsingborg.
”Mia Poppe,” sufflerar tanterna bakom, som hört allt: ”Hennes pappa, Nils Poppe, drev Fredriksdalsteatern. Vi känner hennes man…”
Pappan vänder sej om och tittar på dom, som för att avgöra om dom är några särskilda, kända personer. Han känner inte igen dom, inte ens från förr, och han ler och vänder sej bort från dom."Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/charleys-tant-av-brandon-thomas1856.html
måndag 4 augusti 2014
The Magic Flute, Music by Wolfgang Amadeus Mozart, Libretto by Emanuel Schikaneder, with Valentin Lundin - Tamino, Anna Karin Ranelf - Queen of the Night, Asa Elmgren - First lady, Bernt Björnberg - Monostatos, Bjorn Elmgren - Papageno, Charlotte Forsberg - Second Lady, Hélène Kimblad - third Lady, Lena Müller - Violoncello, Lovisa Pallon - Pamina, Lovisa Stenberg - Flute, Maria Ingemarsson Berg - Piano / Musical director, Paula Gårsjö - Viola, Sara Wåhlin - Papagena, Wieska Szymczynska - first violin, Mark Kroon - Sarastro, Directed by Peter Bäckström, with The Småland Opera and The Öland Opera, Performance no. 137, 17.07 in 2014.
I've been to Mozarts The Magic Flute, in the Borgholms Castel Ruins on Öland, in the south of Sweden.
"Someone is swearing in the front seat. Aloe-Vera has taken a wrong turn somewhere, and we have come to another car park, a huge, probably for the really big concerts inside the ruins. No problem to do a u-turn, there is space, but where should we turn? We drive around and around, but the only way out seems to be the one we came in, so we head back between junipers, over limestone tiles. "
Sounds interesting? Here's the rest:
http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/07/the-magic-flute-music-by-wolfgang.html
"Someone is swearing in the front seat. Aloe-Vera has taken a wrong turn somewhere, and we have come to another car park, a huge, probably for the really big concerts inside the ruins. No problem to do a u-turn, there is space, but where should we turn? We drive around and around, but the only way out seems to be the one we came in, so we head back between junipers, over limestone tiles. "
Sounds interesting? Here's the rest:
http://onceaweekatleast.blogspot.se/2014/07/the-magic-flute-music-by-wolfgang.html
#Borgholm, #Tourist, #Öland, #Sweden, #Borgholmsslottsruin, #TheMagicFlute, #Mozart, #Opera,
söndag 3 augusti 2014
ALL THAT DANCE, idé och koreografi Kenneth Kvarnström, med Pär Andersson, Sophie Augot, Richard Cilli, Jyrki Kasper, Robert Malmborg, Etienne Glaser, Jonas Nordberg, musik: Brandenburgisches Konzert Nr 1, F-dur, BWV 1046 av Johan Sebastian Bach, Ciaccona av Alessandro Picicinini, improviserat av Jonas Nordberg, Path Leading to the High Grass av Biosphere, Prélude av Robert De Visée och Två toccator av Alessandro Piccinini framförda av Jonas Nordeberg på teorb, Carmen Suite av Bizet, i arrangemang av Rodion Shchedrin för baletten Carmen Suite från 1967, föreställning 140 1/8 2014
Jag har sett ALL THAT DANCE, idé och koreografi Kenneth Kvarnström på Kulturhuset Stadsteatern.
"”Okej,” säger Kenneth Kvarnström till sina dansare ”Jag tror vi gör en Flygande Stålman här, eller vad säger ni?”
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/all-that-dance-ide-och-koreografi.html
"”Okej,” säger Kenneth Kvarnström till sina dansare ”Jag tror vi gör en Flygande Stålman här, eller vad säger ni?”
Han, och hans fem dansare, befinner sej i sin replokal längst ner i Kulturhuset Stadsteatern, i ett rum som en gång varit verkstäder.
Dansarna ställer sej i givakt, efter att ha utrett vem som tar tag i vad och lyfter vad.
”Fem-sex-sju-ått…” räknar Kenneth, och Richard, Jyrki och Robert lyfter Pär. Kenneth tar ett steg bakåt, för att få överblick, lite som en konstnär som betraktar en fortfarande fuktig målning.
”Bra,” säger han, inte riktigt nöjd, men tillräckligt nöjd.
Dansarna sätter ned Pär.
”Jag kan göra en Jag Vill Inte Åka Skridskor, här, vid sidan om,” säger Sophie, och visar steget.
”Bra…” säger Kenneth, och testar liksom för sej själv vilket steg som sen vill följa. ”Tycker ni vi ska gör en Aj, Min Armbåge här, eller tycker ni det passar bättre med ett Sockerfall På Nybonat Golv?
Några av dansarna tycker att en Aj, Min Armbåge skulle passa, och några föredrar Sockerfall På Nybonat Golv, men i slutändan bestämmer man sej för två hoppiga Vattnet Är Kallt.
Det smäller i en av dörrarna. Etienne gör en hastig entré, med några flaxande handskrivna blad i handen. Allt stannar av. "Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/08/all-that-dance-ide-och-koreografi.html
lördag 2 augusti 2014
CAROLUS REX, Text och regi Nils Poletti, Musiker Göran Martling, Scenografi och ljus Markus Granqvist, Kostym Lena Lindgren, Peruk och mask Veronica Liljeblad, Johan Lundström, med Maia Hansson Bergqvist, Emma Broomé, Eric Stern, Sanna Sundqvist, Ester Uddén, Py Huss-Wallin, Pierre Wilkner, Hans Sandquist, Lucas Krüger, David Sigfridsson, Riddarholmskyrkan, föreställning 139 tisdag 29/7 2014.
Jag har sett CAROLUS REX, i Riddarholmskyrkan.
"Detta är en slags provokation som gör mej glad. Både för att teatern inte är rädd för att genomföra provokationen, men också för att provokationen inte verkar provocera. Inga skanderande rojalister, inga heil-hälsande skinnskallar, inga självgoda Jesus-freaks som hotar att sätta eld på sej själva i protest mot att en hemvist åt gud används till något så profant som en teaterföreställning. Jag är säker på att den retar många, men jag väljer att tänka att dom tänker ”Alla har rätt till en åsikt, hur dum den än är.”"
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/carolus-rex-text-och-regi-nils-poletti.html
"Detta är en slags provokation som gör mej glad. Både för att teatern inte är rädd för att genomföra provokationen, men också för att provokationen inte verkar provocera. Inga skanderande rojalister, inga heil-hälsande skinnskallar, inga självgoda Jesus-freaks som hotar att sätta eld på sej själva i protest mot att en hemvist åt gud används till något så profant som en teaterföreställning. Jag är säker på att den retar många, men jag väljer att tänka att dom tänker ”Alla har rätt till en åsikt, hur dum den än är.”"
Låter det intressant? Här är resten:
http://minstengangiveckan.blogspot.se/2014/07/carolus-rex-text-och-regi-nils-poletti.html
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)